Augmented Reality

Geplaatst op 9/07/2012

augmented reality op verpakkingen - Drukkerij Altorffer Roosendaal

Augmented reality maakt uw verpakking of magazine nog specialer
Als u zich echt wilt onderscheiden met uw verpakking of magazine dan biedt de nieuwe techniek augmented reality u ongekende mogelijkheden. Deze techniek projecteert met behulp van uw smartphone of webcam beelden in uw gezichtsveld. Klinkt dat vaag? Kijk dan maar eens naar onderstaand filmpje.

Smartphone
De eerste stappen op het gebied van augmented reality (AR) werden al eind jaren vijftig van de vorige eeuw gezet. Pas sinds enkele jaren experimenteren diverse bedrijven met deze techniek. Het Nederlandse Layar is toonaangevend op dit gebied.
De doorbraak komt vooral door de populariteit van de smartphones. Deze zijn voorzien van een camera en dat is cruciaal voor het gebruik van augmented reality.

Op verpakking
Augmented reality werkt op basis van beeld- of objectherkenning (met webcam of telefooncamera), door middel van een marker (bijvoorbeeld uw bedrijfslogo) of op basis van positie en kijkrichting (GPS, kompas, sensoren). De informatie die de techniek toevoegt aan de werkelijkheid is eerst in een database beschikbaar gemaakt. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld alle technische data van een auto of machine, of alle informatie van uw product. Een marker op uw verpakking, geeft toegang tot allerlei informatie. Meer weten? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.