• MVO
 • |
 • MBO
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

  Millennium quote Drukkerij Altorffer:

  Bij drukkerij Altorffer gaat het al eeuwenlang om aandacht, aanpak en ambitie. Steeds weer stellen wij daarbij het belang van de klant én de samenleving centraal, zodat ook toekomstige generaties plezier aan ons bedrijf kunnen beleven.

  Een beter milieu begint niet alleen bij jezelf, maar ook bij een bewuste bedrijfsvoering. Altorffer voert sinds jaar en dag een vooruitstrevend milieubeleid waarin vele activiteiten en maatregelen zijn opgenomen om het milieu te besparen en de leefomgeving te verbeteren. Naast het voldoen aan relevante wet-en regelgeving streven wij continu naar verbetering van onze milieuprestaties, onder meer door CO2-reductie en recycling. Zo gaan wij op een verantwoorde wijze om met het gebruik van chemicaliën. Door een efficiënt productieproces streven wij ernaar om het gebruik van o.a. elektriciteit, water en papier te minimaliseren. Veel initiatieven hebben wij al op succesvolle wijze gerealiseerd. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

   

  FSC® certificering
  Altorffer is FSC-gecertificeerd. Een product dat het FSC-keurmerk draagt, is gegarandeerd vervaardigd van hout afkomstig uit bossen beheerd volgens vooraf gestelde richtlijnen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de oorsprong van het hout, maar ook naar zaken zoals arbeidsomstandigheden en andere sociale aspecten van de mensen die van het bos leven en werken. Hiermee voldoen wij aan de wensen van vele organisaties die op een FSC-gecertificeerde wijze willen werken en uitsluitend drukwerk willen gebruiken dat het FSC-label draagt.

  ISO 9001:2008
  Deze certificering garandeert een zeer goede beheersing van onze bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. 

  One-stop voor alle marketingcommunicatie
  Concept en creatie. Productie en afwerking. Handling en verzending. Altorffer kiest er bewust voor om alles onder één dak te verzorgen. Hiermee beperken wij het aantal te rijden kilometers en kunnen we besparen op tijd, kosten en milieu.

  Duurzaamheid
  1. Duurzamere inkten. De inkten zijn gebaseerd op plantaardige oliën i.p.v. minerale oliën.
  2. Minder inktverbruik. Deze inkten bevatten sterkere pigmenten wat resulteert in dunnere inktlagen met behoud van een superieure kwaliteit.

   

  Milieubarometer
  Altorffer gebruikt sinds enige tijd de milieubarometer. Dit is een online instrument waarmee milieuaspecten als energieverbruik en CO2-uitstoot in kaart worden gebracht. De milieubarometer geeft direct een aantal besparingstips en vergelijkt uw bedrijf met andere bedrijven. Wilt u de milieuprestatie van uw bedrijf ook zichtbaar maken met de Milieubarometer? En wilt u weten hoe Altorffer dit heeft aangepakt? Neem dan contact op met John Bouwens, Technisch Directeur, via 0165 – 522744.

   

  Supporter Duurzaam MKB.nl
  Naast de vele besparingstips kunt u op duurzaammkb.nl zien hoe de supporters van Duurzaam MKB aan duurzaam ondernemen werken.