225 jaar Altorffer

5 februari 2009: de dag van de officiële jubileumviering. 225 jaar Altorffer! Dat moest natuurlijk gevierd worden. Dat deden we door het organiseren van een Open Dag, waarbij we onze klanten, leveranciers en relaties verwelkomden. Aanwezig toenmalig burgemeester Marijnen van de gemeente Roosendaal feliciteerde ons en typeerde ook in zijn toespraak onze voortdurende aandacht voor kwaliteit en vernieuwing op technisch gebied én mensen. “Het allerbelangrijkste kapitaal van een onderneming,” zoals Marijnen het verwoordde.

Naast ons belangrijke thema van aandacht, roemde de Marijnen ook onze aanpak en ambitie. “Altorffer bleek de basis voor een bedrijfsgeschiedenis van ruim twee eeuwen continuïteit en stabiliteit zonder starheid in een vaak turbulente omgeving.
Deze drukkerij geeft aan dat ook zware en moeilijke tijden zijn te doorstaan, mits de blik op de lange termijn wordt gehouden met oog voor vernieuwing en kwaliteit.” Voor ons natuurlijk heel bijzonder en speciaal om deze woorden ook van de toenmalig burgemeester te horen!

Uit handen van onze Commercieel Directeur Johan Laros ontving Marijnen op deze open dag het allereerste exemplaar van ons eigen jubileumboek. In dit boek, dat alle bezoekers cadeau kregen, besteden we aandacht aan onze rijke geschiedenis, maar ook aan onze medewerkers. Volgens Marijnen opnieuw het bewijs voor onze ‘A factor’: aandacht.

Onze cadeauwens? Niet alleen nog eens 225 jaar Altorffer, maar ook een gift aan de stichting Heifer. Deze stichting schenkt dieren aan arme gezinnen in Afrika en Oost-Europa, zodat zij op die manier een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.
In totaal werd door onze klanten, leveranciers en relaties maar liefst 5.000 euro voor dit doel ingezameld.

Samenvattend een bijzondere dag en een speciaal jubileum voor Altorffer dus. Met Aandacht voor nu, Aanpak van morgen en Ambitie voor de toekomst…. Op naar de volgende 225 jaar! 

 

225 Jaar Drukkerij Altorffer Roosendaal225 jaar Altorffer - Drukkerij Altorffer Roosendaal