fbpx

Bedbakje: bril, kunstgebit en gehoorapparaat mee naar de operatiekamer

De eerste vraag naar de operatie

In Het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen Op zoom kregen de artsen en verplegers vaak als eerste vraag na het wakker worden uit een narcose: ‘Mag ik mijn bril hebben’? ‘Kunt u mijn gehoor apparaat aangeven’? Of ‘Mag ik mijn kunstgebit nu weer in doen?’

Verleden tijd

Deze voorwerpen moesten normaal gesproken in de kamer blijven liggen en mochten niet mee naar de operatiekamer. Maar er is nu een nieuw doosje ontworpen dat aan het bed wordt gehangen tijdens de operatie. Hierdoor kunnen de artsen of verpleegkundige direct na de operaties deze hulpmiddelen aan de patiënt teruggeven. Het is een simpele oplossing, maar het geeft een groot resultaat! Doordat veel patiënten nauwelijks kunnen communiceren of zien zonder de hulpmiddelen is het voor hen niet alleen vervelend wakker worden na de narcose, maar ook erg lastig om vragenlijsten in te vullen. Daarnaast vinden veel patienten het gênant om gezien te worden zonder hun gebidprothese, zegt het ziekenhuis. 

Eerste voorraad Bedbox al bijna op

De doos is bedacht door de recovery verpleegsters en heeft de naam Bravis bedbox. De box zelf is ontworpen door ons, Altorffer Drukkerij, in samenspraak met de verpleegsters uit het ziekenhuis. Het doosje is precies groot genoeg gemaakt zodat er een wegwerpdoosje van een kunstgebit, bril en een gehoorapparaat in passen. Wij zijn super trots op dit project! Na gebruik van de bed doos kan het doosje weggegooid worden.

Begin januari zijn de Bravis ziekenhuizen begonnen met het gebruik van de dozen, dit bleek al snel de perfecte oplossing. Hierdoor zijn de eerste duizend dozen inmiddels al bijna op.

Lees hier het volledige artikel!